Αναστέλλονται οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2020

Αναστέλλονται οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2020

 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα 16/3) την αναστολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ  για δυο εβδομάδες, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 και την ασφάλεια της υγείας των αγροτών. Η εταιρία ΣΟΥΡΛΑΣ – ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δεν θα δέχεται πλέον αγρότες για δήλωση ΟΣΔΕ. Ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτή για την εξυπηρέτηση των πελατών της, σχετικά με την προμήθεια των γεωργικών εφοδίων, αφού παραμένουν ανοιχτά όλα τα γεωπονικά καταστήματα στην Ελλάδα.

 

Παρακαλούμε τους πελάτες μας να επικοινωνήσουν πρώτα μαζί μας στο 24910 24445 για τις παραγγελίες τους και την παράδοση τους . Επιπλέον, παρακαλούμε πολύ τους πελάτες μας, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων μας, να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης:

  • Αποφυγή συνωστισμού μέσα στo καταστήμα
  • Αποφυγή στενής επαφής(<2m) , για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 

Με αφορμή φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνει επίκληση στο υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης με το οποίο οφείλουν να προσεγγίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί της χώρας μας και συνιστά να προσέρχονται στα σημεία μόνο για να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα αγροεφόδια, να παραμένουν εντός καταστήματος τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, να αποφεύγεται η δημιουργία ουράς αναμονής και να μη συνωστίζονται.

 

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη!