Πληρωμή νιτρορύπανσης και βιολογικών

Πληρωμή νιτρορύπανσης και βιολογικών

Ένας μήνας µε πληρωμές ξεκίνησε για τους αγρότες, από τη ∆ευτέρα (2/12) με την πληρωμή περίπου 120 εκατ. Ευρώ, που αφορούν την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων του 2019 (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία και βιολογική κτηνοτροφία).

 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν να φαίνονται στους λογαριασμούς των δικαίουχων αγροτών τα χρήματα για τα Βιολογικά και τη Νιτρορύπανση. Πρόκειται για τη προκαταβολή (75%)  των βιολογικών του 2019 και την προκαταβολή (75%) της νιτρορύπανσης , το 2ο έτος εφαρμογής (2019). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  σταδιακά μέχρι σήμερα, (Τρίτη 3/12) και θα μπορούν όλοι οι δικαιούχοι να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

 

Σύμφωνα με το πλάνο της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ, η πληρωμή που θα ακολουθήσει μετά θα είναι  η εξόφληση της Ενιαίας (δηλαδή το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης ΚΑΙ το Πρασίνισμα), η οποία θα πραγματοποiηθεί γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, μαζί με τις πληρωμές για τους Αγρότες Νεαρής Ηλικίας και το Εθνικό Απόθεμα. Μια μέρα μετά, τοποθετείται και η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ όποιος μείνει απέξω, θα ακολουθήσουν τρείς φάσεις εξόφλησης έως τον Ιούνιο.

 

Οι πελάτες μας που επιθυμούν να μάθουν για τις πληρωμές τους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 24910 24445.