Απόφαση για το ΟΣΔΕ και την οργάνωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων

Καθιέρωση της ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής
20 Φεβρουαρίου 2017
Αιτήσεις για τα Νιτρικά με ένα κλικ στο ΟΣΔΕ του 2017
14 Μαρτίου 2017

Απόφαση για το ΟΣΔΕ και την οργάνωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων

Εντός των επόμενων ωρών δίνεται στη δημοσιότητα η απόφαση για το ΟΣΔΕ και την οργάνωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων από τους δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων παραγωγούς.

Με βάση την απόφαση, από ‘δω και στο εξής:

Θα υπάρχει μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (πρώην πύλες Α’). Αντίθετα καταργούνται στην πράξη οι φορείς Β’ και φυσικά ο Φορέας Συντονισμού του έργου των δηλώσεων.

Συγκροτείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου της όλης διαδικασίας, προκειμένου να υποβάλει προτάσεις για θεσμικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται πράξη η δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ότι «το ΟΣΔΕ επιστρέφει σπίτι του», ενώ απελευθερώνεται σταδιακά η διαδικασία, είτε για απευθείας ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης από τους ίδιους τους υπόχρεους, είτε για ελεύθερη επιλογή του φορέα (γεωπόνου, μελετητή ή απλού λογιστή) που θα διευκολύνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η ηλεκτρονική βάση και οι πύλες για την υποβολή των δηλώσεων θα είναι ανοικτές από την Τετάρτη 15 Μαρτίου και αν αυτό συμβεί, θα είναι επίσης η πρώτη φορά που οι δηλώσεις ξεκινούν κάπως έγκαιρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να οργανώσουν αποτελεσματικότερα την κατάσταση.

πηγή : agronews.gr